Uiterlijke kenmerken van een transformatieproces

Gepubliceerd op 31 mei 2024 om 13:51

Slechts 20 % van de mensen zijn zich bewust van het feit dat ze door een transformatieproces gaan. De overige 80% heeft het niet eens door. Maar hoe weet je dan dat je er in zit? Welke checkpoints kunnen er dan zijn? In deze blog vind je enkele highlights met wat voorbeelden en uitleg. Uiteraard kunnen er vele andere dingen in je leven zich voordoen. Het is wel belangrijk dat dit vanuit een organisch gebeuren is ontstaan en niet vanuit een strijd met jezelf/de ander of een weddenschap vanuit je vriendenkring. Het gebeurt gewoon omdat je voelt dat het niet meer bij je past. 

  • Voeding

Eén van de meest duidelijke zaken is voeding. In dit geval het verminderen of zelfs het stoppen van de inname van dierlijke producten. De meest voorkomende zijn hier het stoppen van eten van vlees van grote dieren zoals een koe, paard, varken. Maar ook gevogelte en vis kunnen hiertoe behoren. Eigenlijk het omschakelen naar een vegetarisch dieet. Je voelt je beter bij het eten van kaas en eieren dan bij het verorberen van het vlees van dieren. Hoe verder in je transformatieproces je komt hoe minder dierlijke producten je gaat eten. Melkproducten en eieren kunnen zo goed als van je menu geschrapt worden of zelfs helemaal. En het mooie is, dat wanneer het organisch gebeurt en niet vanuit je verstand dat je lichaam hier geen tekorten op zal aangeven. Integendeel. Wanneer je gedachten je even misleiden en denken: " mmmm, wat zou een lekker stukje vlees nog eens smaken" en je probeert het toch nog eens uit zou het best kunnen dat je lichaam erop reageert met een gevoel van misselijkheid of het geen smaak meer hebben van dit - in je gedachten lekkere malse - stukje vlees. Dat het zelfs bijna smaakt naar niks. En wanneer je daarna terug groenten en fruit eet, het aanvoelt als een verlichting voor je lichaam. 

  • Materie

Daar waar je vroeger het mooiste pronkstuk had willen hebben en het een drang was om duur en de laatste versie te willen bezitten aanwezig was, is dit gevoel verdwenen. Je ruilt bewust je dure Audi in voor een Renault Kangoo bijvoorbeeld of in plaats van Hugo Boss komt er al eens iets van S. Oliver in je kast. Of zelfs iets van tweedehands. Je stapt af van het duurste en meest hebben en gaat naar duurzaam en ecologisch. Gewoon omdat je jezelf er beter bij voelt dat het duurzaam is en verantwoord is, dat het een lange termijn gebruik betekent en praktisch bruikbaar is. Niet dat je ogen niet nog eens kunnen blinken voor iets wat glittert of nieuw of duur is, maar omdat je meer bij jezelf gaat voelen of je dit echt nodig hebt en jezelf kan dienen voor een bepaald doel of het eerder vanuit je ego een meerwaarde heeft voor op korte termijn. Dit betekent niet noodzakelijk dat het het goedkoopst moet zijn. Want je hebt heel wat duurzame materialen die niet meteen het goedkoopst zijn. M.a.w. je gaat bewuster om met materie.

  • Omgeving

In je omgeving verandert je kennissen- en vriendenkring op een natuurlijke manier. Je neemt minder spontaan contact op met sommige mensen en ontdekt andere interessante contacten op. Je komt ook andere mensen tegen die een soortgelijke energie hebben als jezelf. Dezelfde interesses, normen en waarden. Jullie zijn allen op zoek naar ongeveer hetzelfde. Gelijke trillingen trekken elkaar aan, dat is al meer dan eens bewezen in wetenschappelijke studies. Dat is niet anders met de mensen uit jouw omgeving. Hier gaat het niet over een breuk door ruzie of wroeging, maar omdat je in de flow van het leven andere interesses krijgt, andere mensen ontmoet, verhuist, enzovoorts. Op deze manier verwateren de oude contacten, ze vloeien op een natuurlijke wijze naar andere wateren. En dat voelt juist aan. Wanneer je er tegen vecht bijvoorbeeld oude contacten die niet langer bij je groei passen houdt vanuit een schuldgevoel of nieuwe contacten uit je leven houdt vanuit angst voor wat deze persoon in je leven zou kunnen betekenen, dan is de kans groot dat het leven het toch op een of andere manier duidelijk zal maken. Dus stel je open, wees benieuwd en kijk wat er komt wanneer je het ene loslaat en je deur voor het andere open stelt. Het zou wel eens een schat kunnen worden.